ZutphenPromotie nodigt Chineze journalisten uit: En maakt een YouTube-filmpje voor Youtubeloos China
De journalisten uit China.

ZutphenPromotie nodigt Chineze journalisten uit: En maakt een YouTube-filmpje voor Youtubeloos China

Camera’s om de nek, en lekker rondvaren in de fluisterboot. Zaterdag waren enkele toeristen uit het verre China op bezoek in de Hanzestad. 

In een eerder artikel gaf Mark Schuitemaker, van Zutphen Promotie, al aan content-makers uit te nodigen in de stad: "Veel van de bloggers en vloggers zijn door ons uitgenodigd.” Het uitnodigen van deze mensen is goedkoper dan adverteren: "Zoiets wordt beter bekeken dan een advertentie, en mensen ondernemen sneller iets daarna. Het is ook een stuk goedkoper dan een landelijke of buitenlandse advertentie."

YouTube
Als ‘saus op de peking eend’ heeft ZutphenPromotie de, overigens fantastische, promotiefilmpjes over Zutphen ondertiteld in het Chinees en op Youtube geplaatst. Gênant detail: Chinezen kunnen door het Golden Shield Project, een firewall, niet op Youtube. 

“Hierdoor kan niemand in China toegang krijgen tot YouTube en andere apparaten, met welk apparaat dan ook, tenzij ze deze overheidsblokkade kunnen omzeilen” schrijft techjournalist Guy Fawkes op zijn website. Ook Facebook, Twitter, Instagram en andere kanalen worden door de overheid geblokkeerd in het land. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.