Elmar Hesselink nieuwe hoofdtrainer van KVZ Zutphen
Elmar Hesselink

Elmar Hesselink nieuwe hoofdtrainer van KVZ Zutphen

Het bestuur van de Zutphense korfbalclub KVZ is met Elmar Hesselink overeen gekomen dat hij komend seizoen als nieuwe hoofdtrainer aan de slag gaat. Elmar is geen onbekende voor KVZ. 

Als speler en als trainer/coach is hij al sinds zijn jonge jaren betrokken bij de vereniging. Hij is dan ook met recht ‘een kind van de vereniging’. Een deel van de selectiespelers kent hij, omdat hij met een aantal van hen binnen de lijnen heeft gestaan en een aantal hem als voormalig trainer/coach van de A1 heeft meegemaakt. 

“Elmar is bekend met en enthousiast over het zogenaamde dynamische korfbal. Hij heeft een eigen visie hoe hij hier verder bij KVZ invulling aan wil geven. Dynamisch korfbal kenmerkt zich met name door snelheid in bewegingen en handelen en het creëren van veel vrijheid voor de speler om daarmee de mogelijkheden om te schieten te verhogen” zo schrijven ze in ene persbericht. 

Het bestuur en Elmar zijn tevens overeengekomen dat hij zich nadrukkelijk met de jeugdafdeling zal gaan bezighouden om de ontwikkeling van de jeugd bij KVZ verder handen en voeten te geven. 

Als speler heeft Elmar Hesselink ook ervaring opgedaan buiten KVZ. Zo speelde hij als A junior een paar jaar bij DOS'46 en als senior bij onder andere Odik en Oost Arnhem. 

Het bestuur verwacht dat hij met zijn no-nonsens stijl en communicatieve vaardigheid in staat is om van het vlaggenschip van KVZ een sterk team te maken. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.