Zutphenaren maken Feyenoord in tijdens revanche
Het was een spannende wedstrijd op Zutphense grond.

Bijna honderd jaar geleden speelde Feyenoord ter ere van de opening de Kromme Zandweg, de voorganger van de Kuip, een oefenwedstrijd tegen de Zutphense club Be Quick. En Feyenoord kwam zaterdag naar het Zutphense om revanche te nemen.

Om het 125-jarige bestaan van de club te vieren kwamen de Rotterdammers naar het oosten. Grote namen zoals Mike Obiku, Regi Blinker, Andwele Slory en Leonardo dos Santos. De Zutphense clubs Be Quick, FC Zutphen, AZC en de Hoven hadden een team samengesteld voor de wedstrijd. De Zutphenaren wisten de eer hoog te houden. En wonnen de wedstijd.

Lees verder onder de foto...

Een moment die natuurlijk even vastgelegd moet worden.
© LGLD

De wedstrijd
Na het start signaal van de scheidsrechter ging de wedstrijd van start. Duidelijk was wel vanaf de eerste minuut dat de Feyenoord in een versnelde pas moest gaan voetballen, dit omdat het Zutphense team bestond uit allemaal jonge spelers. Na 15 minuten was het Mark Bloemendaal van FC Zutphen die de 1-0 maakte. Twee minuten later liet Mike Obiku van Feyenoord zien dat hij ook nog in het bezit is van scorende benen. Het werd 1-1. De Zutphense spelers lieten zien dat men gretig was want kort voor rust zag Micheal Beltman (AZC) de kans om de 2-1 te scoren.

Regi Blinker.
© LGLD

Na de rust was het opnieuw Micheal Beltman die de bal goed op zijn voet kreeg en de 3-1 scoorde. Toen werd Feyenoord weer vurig en scoorde heel snel de 3-2. Spelers van Zutphen bleven met een goed partij voetbal spelen, maar toch kon Regi Blinker de Zutphense mannen passeren en de gelijkmaker kon maken, zo werd de stand op 3-3. Net voor het eind signaal kon een van de spelers van Zutphen nog het winnende punt scoren.

De eindstand werd 4-3. Opnieuw laat Zutphen zien, dat ze van een mooie club als Feyenoord kunnen winnen  Zullen we nu weer 125 jaar moeten wachten op een revanche wedstrijd.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].