Ook avondvierdaagse Hummelo hield rekening met weer, maar ging wel door
Achterhoekse wandelvierdaagse.

Ook avondvierdaagse Hummelo hield rekening met weer, maar ging wel door

De Avondvierdaagse in Hummelo die maandagavond startte, hield de weerberichten goed in de gaten. De hitte en de kans op onweer hebben de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) ertoe gezet om organisaties te waarschuwen.

"We houden heel veel rekening met het weer", zei Nicky Greven van Dorpshuis Hummelo, de organisatie van de vierdaagse. De KWBN waarschuwde organisaties van Wandelvierdaagsen om geen enkel risico te nemen in hun beslissing om door te gaan. "We houden continu Buienradar in de gaten om te zien hoe het de Achterhoek vergaat", vertelt Greven. Mocht het risico op onweer bijvoorbeeld te groot worden, zal er rond 17:00 uur een bericht uitgaan. "Dit communiceren wij aan het eind van de middag via Facebook. Dat zal tijdig zijn, zodat mensen niet zonder informatie van huis gaan." De voorzorgsmaatregelen waren echter niet nodig.

Ook met de hitte in de regio werd rekening gehouden. Voor deelnemers aan de tien kilometer was er op Camping Jena de gelegenheid om een flesje water te vullen. "Alle andere afstanden raden we ten zeerste aan om een flesje water mee te nemen, koele kleding aan te doen, maar wel te zorgen voor goede schoenen", besluit Greven. Dit geld natuurlijk ook voor de andere drie dagen.

 

Lees ook: Avondvierdaagses in Zutphen ging niet door; die in Hummelo wel

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.