Geen optocht bij Bokbierdag dit jaar
De optocht van de Bokbierdag in 2016.

Geen optocht bij Bokbierdag dit jaar

De optocht van de Nationale Bokbierdag gaat dit jaar niet door. Financiën maar ook de vele wegwerkzaamheden in de stad zijn naar de oorzaak van. Dat meldt het weekblad Contact.

De werkzaamheden aan de IJsselkade zijn onder andere de oorzaak van de problematiek. "Door de werkzaamheden hadden we een andere route moeten kiezen. Dat vraagt het nodige, zeker ook financieel" vertelt Cor ten Barge, voorzitter van de Stichting Nationale Bokbierdag, aan de krant. Vorig jaar was het evenement extra uitgebreid vanwege het 20-jarige bestaan. Maar naast extra uitgebreid ook extra duur. Daarnaast ging een van de partners afgelopen jaar failliet.

Toenemende kosten
Daarnaast is de organisatie elk jaar weer meer geld kwijt aan het organiseren van het evenement. "Er worden steeds meer eisen gesteld aan het evenement. Dat geldt vooral op het gebied van veiligheid. Dat is duur en steeds moeilijker te bekostigen." De organisatie gaat extra activiteiten organiseren in de stad, als compensatie voor de vervallen optocht. Wat die activiteiten precies gaan inhouden is nog onbekend.

De volgende editie van de Nationale Bokbierdag vindt plaats op 8 oktober. De optocht zal in de editie van 2018 wel gewoon weer onderdeel uitmaken van het evenement.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.