ST Oeken/Brummen VR1 kampioen
De dames van ST Oeken/Brummen zijn blij met hun kampioenschap.

ST Oeken/Brummen VR1 kampioen

ST Oeken/Brummen VR1 moest de strijd aan gaan tegen FC Zutphen VR1. Bij deze Gelderse derby moesten de Brummense dames winnen om kampioen te worden.

Nervositeit
Bij het publiek zat de sfeer er vanaf minuut een al goed in maar bij de dames op het veld was er weinig beleving te zien. Er werd wel gewerkt maar de dames van FC Zutphen leken over de Brummense dames heen te lopen. En met het spreekwoord 'wie niet sterk is moet slim zijn’ kom je ook een heel eind. Zo was het de Brummense Danique Winters die de bal steeds richting goal werkte maar de kansen helaas niet kon afmaken. Door haar harde werken kreeg FC Zutphen blijkbaar de kriebels want op een onbewaakt ogenblik kreeg Jaimy Gardien een mooie kans en scoorde de 1-0. Het kampioenschap komt dichterbij!

Spanning over heerst Sportpark de Hazenberg
Na rust kwamen de dames van Brummen kwamen eerder de kleedkamer om de meegekomen supporters te begroeten en dat bleek het medicijn van het moment te zijn. Passie, vuur en werklust waren weer aanwezig. Natuurlijk liet FC Zutphen zich niet op de kop zitten en bleef voetballen. Soms iets gefrustreerder maar wel met de koppies omhoog. Iedereen hield de adem in en de spanning was voelbaar bij de supporters. Het zou een drama voor de dames van Brummen zijn om een goal tegen te gaan krijgen want dan zou het feestje pas volgende week gevierd kunnen gaan worden.

Lange laatste minuten
Met nog 3 minuten op de klok bleef de stand op 1-0. Keepster Charlotte Weidemann was fit en enorm sterk. Driemaal hield zijn de bal buiten haar goal. De vermoeidheid begon al toe te slaan. Vanuit een hoekschop richting Kelly Brugman kwam de bal zo mooi op het hoofd van Kelly dat zij deze met alle gemak in het goal kreeg. Een mooi goal eindigde in een explosie van blijdschap. Met een 2-0 eindstand betekende dit het kampioenschap voor ST:Oeken/Brummen VR1. 

De dames hebben een heerlijk feestje gevierd en het bleef nog lang gezellig in Brummen...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.