Massale drukte bij kringloopwinkels na koningsdag

Massale drukte bij kringloopwinkels na koningsdag

Mensen komen massaal hun spullen die ze niet verkocht hebben dumpen bij de kringloopwinkel, na koningsdag. Dat blijkt uit rondgang van LokaalGelderland. 

Bij 2Switch, in Zutphen, is al tien keer zoveel als in een normaal weekend binnengekomen: “Bij de aanname was het gisteren erg druk. Er stonden erg veel spullen in de opslag. En ook waren er veel meer mensen dan normaal” vertelt een medewerker. 

Hoe meer hoe beter
Vooral op plekken waar een vrijmarkt geweest is heerst de drukte, en bij 2Switch zijn ze daar erg blij mee: “We zijn er natuurlijk erg blij mee. Bij de kringloop zijn we altijd blij wanneer er spullen worden gebracht. Als dat heel veel is is dat natuurlijk mooi.” Wel moeten het bruikbare spullen zijn: “Zolang het bruikbaar is kunnen wij er zeker wat mee.” 

Leonie Reinders, van Branchevereniging Kringloopbedrijven legt aan NOS uit dat veel mensen geen zin hebben alles weer op zolder terug te leggen: "Veel mensen hebben voor de vrijmarkt hun zolder opgeruimd. En ja, als ze dan spullen niet verkopen, hebben ze geen zin om die weer mee naar huis te nemen. Daar profiteren wij dan van."

Verdiensten
ING doet regelmatig onderzoek naar vrijmarkten. En mensen denken meestal zo’n 90 euro te verdienen. "Belangrijk voor de omzet is vooral het weer. Donderdag was het niet zo denderend, dan vallen de verkopen waarschijnlijk tegen", zegt Marten van Garderen van het ING Economisch Bureau tegen NOS

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.