Woningbouw Warnsveld laks tegenover koperdieven
Met veel geweld zijn deuren opengebroken.

Woningbouw Warnsveld laks tegenover koperdieven

Ruim twaalf huisjes alleen al aan de Scheurkamp in Warnsveld waar onlangs koperdieven toegeslagen hebben. En ook verderop, in de Bieshorstlaan hebben koperdieven hun werk verricht in leegstaande sloopwoningen. Al lijkt het de woningbouwvereniging ‘Stichting Woningbedrijf Warnsveld’ helemaal niks uit te maken. 

Donderdagavond werd ontdekt dat vele leegstaande huisjes opengebroken zijn in die wijk. De huizen waar niet ingebroken is bevatten braaksporen. Koperdieven hebben ramen ingeslagen en met koevoeten deuren geforceerd. Nadat de buurtpreventie van die wijk dit gemeld heeft aan de politie hebben zij naar eigen zeggen contact opgenomen met het woningbedrijf. 

Politie? Nee hoor… 
Nog steeds staan de deuren gewoon open. “De politie heeft geen contact gehad met ons” spreekt een medewerkers van het bedrijf de politie tegen. Dit nadat hij afsnauwend bekend gemaakt heeft niet op zaterdag gestoord te willen worden, denkende dat een van de huurders hem opbelde. 

De medewerker vertelt na het weekend maar eens te gaan kijken: “We wisten dat er donderdag koperdieven toegeslagen hebben. Maar waarom de deuren nog niet dicht zijn weet ik niet.” 

Na navraag in het dorp blijkt dat het woningbedrijf al niet zo'n goede naam heeft onder de huurders. "Ze kunnen niet eens aandacht besteden aan hun eigen huurders, dus al helemaal niet aan leegstaande huizen die gesloopt gaan worden. Verbaast me niks" aldus een huurder. 

 

 

Lees ook: Koperdieven slaan massaal hun slag in leegstaande wijk Warnsveld

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.