Koperdieven slaan massaal hun slag in leegstaande wijk Warnsveld

Koperdieven slaan massaal hun slag in leegstaande wijk Warnsveld

Koperdieven hebben massaal toegeslagen in een leegstaand wijkje aan de Scheurkamp in Warnsveld. Hier staan zo’n twaalf huisjes leeg en die worden binnenkort gesloopt. 

De buurtpreventie van de wijk constateerde donderdagavond dat acht van de twaalf huizen opengebroken zijn. De andere huizen bevatten ook braaksporen. De inbrekers hebben koper meegenomen van onder andere de waterleidingen en verwarmingen. Ook andere sloopwoningen aan de Bieshorstlaan zijn opengebroken.

Lees verder onder de foto...

Er lijkt veel moeite te zijn gedaan om binnen te komen.
© LGLD

De koperdieven hebben veel moeite gedaan om de deuren los te breken. Zo is er bij een de ruit ingeslagen en de andere zijn vermoedelijk met een koevoet losgebroken. Door de penetrante geur van uitwerpselen wordt vermoed dat de inbrekers het zichzelf even gemakkelijk hebben gemaakt. Daarnaast zijn ze in enkele woningen bezig met het verwijderen van asbest, waardoor de woningen dus niet altijd veilig zijn binnen.

Lees verder onder de foto...

De wijk in kwestie.
© Google Maps

De politie onderzoekt de zaak. Ook zullen zij de huisjes afsluiten waar mogelijk. Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844.

De huisjes worden binnenkort gesloopt. 

 

 

Lees ook: Leegstaande huisjes Warnsveld doelwit voor plunderaars

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.