Oeken/Brummen VR1 stapje dichterbij het kampioenschap

Je word niet vanzelf kampioen, daar moet je samen een hoop voor doen. Dat kost je inzet, energie, passie kortom hier maak je een heerlijk cocktail van met een schijfje citroen voor een klein beetje gezonde bite.

De laatste weken heeft trainer Hanry Stoel gekozen om een bekende spreuk van de legendarische Johan Cruijff te gebruiken om zijn dames de weg te wijzen naar hun kampioenswedstrijd. Tot nu toe is gebleken dat het werkt. Bij deze wedstrijd wisten de dames dat ze het niet voor niets gingen krijgen, dus er moest gewerkt worden. Een kleine verandering in de opstelling deed een enkele speelster even doen slikken maar zagen zelf gedurende de wedstrijd dat het wel zijn vruchten ging afwerpen.

De wedstrijd was voor beide teams zwaar. Lag het aan de avond daarvoor, aan het veld of misschien aan het wisselende weer? Toch zagen de dames van Brummen kans om de druk zo op te voeren dat de dames van Keijenburgse vrouwen even de weg kwijt waren. Daardoor scoorden ze in eigen doel 0-1.

Na de rust leek er een heel ander team uit de kleedkamer komen. Een team met die vurige passie die we zo gewend zijn van de vrouwen van Brummen. Zo kon Danique Winters met haar snelheid met alle gemak langs de verdedigings linie komen en scoorde de 0-2. Een zucht van verlichting hoorde je langs de supporters en begeleiding gaan.

Minuten tikte langzaam voorbij. De wedstrijd duurde twee keer zolang leek het wel. Vechtend als een aantal leeuwinnen kreeg Ilse Jurriens de kans om toch nog de 0-3 te scoren.

Met drie punten op zak en een geblesseerde Noa Spiegelenberg gingen de dames zeer tevreden naar huis.

Dinsdagavond 30 mei zullen de dames tegen Ulftse Boys VR1 spelen.