Milieustraat Lochemseweg Epse gaat weg

Milieustraat Lochemseweg Epse gaat weg

Woont je in Epse en maak je gebruik van de milieustraat aan de Lochemseweg? Dan is het  goed om te weten dat je deze milieustraat vanaf eind april of begin mei 2017 kunt vinden is aan Het Wansink.

In overleg met de Dorpsraad Epse is de gemeente op zoek gegaan naar een nieuw locatie voor de milieustraat aan de Lochemseweg. De reden voor de verplaatsing is het sluiten van de supermarkt. Aan het Wansink staat al een ondergrondse PMD-container. Daar komen nu dus containers bij. Een aantal locaties in de kern van Epse is onderzocht, maar die zijn om verschillende redenen afgevallen. Deze locatie aan het Wansink heeft de voorkeur door de centrale ligging, de goede bereikbaarheid en de opstelruimte voor automobilisten en de vuilniswagen.

Uitbreiding milieustraat
Wij willen de service op het gebied van grondstofinzameling uitbreiden. Om die reden breiden wij de milieustraat uit met een ondergrondse container voor restafval en een ondergrondse container voor luiers/incontinentiemateriaal.

Aanpassen bestrating
Voor de bereikbaarheid van de ondergrondse containers past de gemeente de bestrating aan. Het troittoir wordt verlegd en de parkeerstrook verlengd. Hierdoor wordt de overlast van geparkeerde auto’s van gebruikers van de milieustraat tot een minimum beperkt.

Mei 2017
De gemeente verwacht de werkzaamheden voor het aanpassen van de bestrating en het verplaatsen van de containers in mei 2017 uit te kunnen voeren. Het Wansink is tijdens de werkzaamheden gewoon bereikbaar. Samen met de dorpsraad kijkt de gemeente naar mogelijkheden om de omgeving van de containers te verfraaien, bijvoorbeeld door het plaatsen van bloembakken.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.