3 jaar cel en tbs voor poging tot moord op vriendin
De rechtbank in Zutphen.

3 jaar cel en tbs voor poging tot moord op vriendin

De rechtbank veroordeelde de 40-jarige Antoine B. uit Nijmegen voor een poging tot moord op zijn vriendin in Gorssel. Hij kreeg tbs met voorwaarden en een gevangenisstraf van 3 jaar opgelegd.

De man liep al enige tijd rond met het plan om zijn vriendin te vermoorden, omdat hij de relatie wilde beëindigen. Op 5 juli 2016 ging de man daarom naar haar woning in Gorssel. Daar verstopte de Nijmegenaar zich op de slaapkamer van de zoon. Toen zijn vriendin die kamer binnen kwam, heeft de man haar op haar hoofd geslagen met een bureaulamp. Daarna probeerde de Nijmegenaar haar te wurgen. De vrouw verzette zich hevig tegen de aanval. Uiteindelijk gaf zij de man een klap in zijn gezicht, waardoor hij stopte en de vrouw de aanval overleefde. B. belde vervolgens zelf de hulpdiensten.

Twee weken geleden gaf de man bij de rechter aan dat hij in ‘een gevoelloze modus’ zat. Hij wilde de moord op zijn vriendin op zelfmoord laten lijken. Hij was volgens zijn verklaring zelfs opzoek geweest naar een touw om het realistisch te laten lijken.

Stoornis
De opgelegde straf komt overeen met de eis van de officier van justitie. Bij de man is een stoornis vastgesteld en hij wil meewerken aan de behandeling van deze stoornis. Daarom legde de rechtbank onder andere een behandeling als voorwaarde op, in de vorm van tbs. 

Daarnaast moet de man een schadevergoeding van ruim 5.300 euro aan de vrouw betalen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.