ANWB onderzoekt mogelijkheid om accu's e-bikes te herstellen
Foto ter illustratie.

ANWB onderzoekt mogelijkheid om accu's e-bikes te herstellen

De ANWB is een onderzoek gestart naar het herstellen van de accu’s van elektrische fietsen. Deze mogelijkheid is er nu nog niet waardoor slechte accu’s vervangen moeten worden voor dure nieuwe accu’s. De ANWB hoopt op een goedkopere optie.

Zo’n 1.800 euro kost de aanschaf van een elektrische fiets, dat schrijft de Volkskrant maandag op basis van informatie van de Fietsersbond en ANWB. Een fietser is na vijf jaar nog eens 500 euro kwijt voor een verse accu. Volgens de ANWB houdt “niet elke e-bike-gebruiker houdt daar rekening mee”.

Onderzoek
De ANWB gaat onderzoeken of het reviseren van oude accu’s mogelijk is. Hoewel de fabrieksgarantie misschien vervalt, kan het volgens de ANWB ongeveer 250 euro schelen. Voor de zomer wil de organisatie met een lijst komen waar mensen terecht kunnen.

Tips
Daarnaast adviseert de ANWB om duurzaam met de accu om te gaan. In de winter met regelmaat gebruik maken van de fiets, de accu op een warme plek bewaren als deze lang in de kou staat, op een warme plek opladen en als je langer niet fietst de accu aan de lader bewaren.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.