Veteranen uit Brummen komen bij elkaar

Veteranen uit Brummen komen bij elkaar

Voor en door veteranen uit de gemeente Brummen. Dat is het motto van de Veteranendag die op zaterdagmiddag 20 mei in het gemeentehuis plaatsvindt. Het is de tweede maal dat deze dag in de gemeente wordt gehouden. Een dag waarbij de viering van Veteranendag centraal staat. Landelijk vindt deze dag plaats op 24 juni, maar in de gemeente Brummen vieren ze deze dag dit jaar op 20 mei. Alle als veteraan geregistreerde (oud-) militairen die woonachtig zijn in de gemeente krijgen hiervoor in maart van burgemeester Van Hedel een brief met uitnodiging. 

Vorig jaar werd voor de eerste keer in de gemeente Brummen Veteranendag gevierd. “Het was een groot succes”, blikt burgemeester Alex van Hedel terug. Van de 110 veteranen die zijn uitgenodigd is ongeveer de helft gekomen. En wat mij vooral opviel was de saamhorigheid tussen de veteranen onderling. Hoewel ze elkaar vaak niet eens kenden, was er sprake van een prettige sfeer waarbij vele verhalen en anekdotes werden uitgewisseld”. 

Het succes van vorig jaar was reden voor de burgemeester om vanaf nu jaarlijks zo’n dag te organiseren. “We willen met deze dag de militaire veteranen (jong en oud) eren voor hun inzet voor ons en anderen in de wereld. Zowel in recente militaire missies als ook in het verleden”. De burgemeester vindt het wel belangrijk dat het organiseren van de dag ook gebeurt door veteranen uit de gemeente zelf. “Vorig jaar hebben twee veteranen uit de gemeente met steun van gemeente en twee inwoners die actief zijn binnen de 4 mei-comités, de dag georganiseerd. Dit jaar bestaat de werkgroep uit zes veteranen. Dat vind ik een goed teken!”. De zes veteranen die de organisatie van de dag op zich nemen zijn Douwe van der Valk, Wim Blom, Patrick van den Broek, Roland Peters, Ed Leeflang en Erik Muller. Zij worden ondersteund door Shirley Witteveen van de gemeente. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.