De dames van ST Oeken/Brummen VR1 bekeren door
Geconcentreerde gezichten bij de dames van ST Oeken/Brummen en FC Zutphen.

BRUMMEN - Zondag 5 februari werd de bekerderby tussen ST Oeken/Brummen VR1 en FC Zutphen VR1 gespeeld.

Zenuwen
In de eerste helft bleken beide teams nog veel last te hebben van de zenuwen. De speelsters misten passie en beleving. Het was een saaie eerste helft met weinig kansen. Na een korte inspanning van FC Zutphen schoten zij op goal en de Zutphenaren dachten dat de bal over de lijn ging maar de scheidsrechter dacht hier anders over. Daardoor gingen beide teams met 0-0 de rust in.

Ommekeer
Na de thee waren er kleine wisselingen in de opstellingen van beide teams. Dit zorgde voor meer passie en beleving onder de dames. ST Oeken/Brummen kreeg vleugels en opende de aanval op FC Zutphen. Na een aanval dacht de keepster van Zutphen dat ze de bal klemvast had. De bal glipte uit haar handen en ging over de doellijn waardoor de 1-0 op het scorebord stond.

De machine begon te lopen
Na de 1-0 was het hek over de dam en begonnen de dames van ST Oeken/Brummen te voetballen. Rosa Weyl kreeg de kans om door de sterke verdediging heen te breken en scoorde de 2-0. Er volgde kans voor kans voor de dames uit Oeken/Brummen en via Jaimy Gardien stond de 3-0 op het scorebord. Minuten tikte snel weg en de dames van ST Oeken/Brummen kregen het idee dat ze deze wedstrijd makkelijk gingen winnen met een 3-0 stand op het scorebord. Nadat de dames even de focus verloren maakte FC Zutphen de 3-1. De grote verrassing van de middag was dat Esmee Hoeve er nog een schepje bovenop deed en de 4-1 binnen tikte.

Met een 4-1 overwinning kon voor de dames van ST Oeken/Brummen de dag niet meer stuk en zij gaan naar de kwartfinale van de beker.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].