RegioTaxi wordt nu echt PlusOV

RegioTaxi wordt nu echt PlusOV

BRUMMEN/ZUTPHEN/LOCHEM - Inwoners uit de gemeenten Zutphen, Brummen en Lochem, die gebruik maken van de regiotaxi, ontvangen deze week een PlusOV-vervoerspas. Want vanaf 1 januari regelt PlusOV voor deze reizigers het aanvullend vervoer. Dit staat nu nog bekend als regiotaxi. 

Tot 1 januari 2017 kunnen reizigers in deze gemeenten gebruik blijven maken van Regiotaxi Gelderland. PlusOV verstuurt de PlusOV-vervoerspassen met aanvullende informatie over de reismogelijkheden. Mensen die de vervoerspas op 21 december nog niet in huis hebben, kunnen het beste bellen met PlusOV, telefoon 088-758 76 54.

Voor wie is PlusOV
Ruim 15.000 inwoners in de regio Stedendriehoek maken gebruik van speciaal vervoer. Vanaf 2016 werken de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen samen om hun inwoners nog beter van dienst te zijn. Zij doen dit in een nieuwe vervoerscentrale met de dienstverlening PlusOV. PlusOV startte haar activiteiten in augustus 2016 met het leerlingenvervoer van de gemeente Apeldoorn en een pilot voor het dagbestedingsvervoer. 

Op 1 januari 2017 neemt PlusOV het vervoer van Regiotaxi Gelderland over en het Wmo-vervoer voor de inwoners van Deventer van Regiotaxi Salland. In augustus 2017 volgen het leerlingenvervoer van de overige gemeenten en het Jeugdwetvervoer en het dagbestedingsvervoer van alle 9 gemeenten. Om toegang te krijgen tot PlusOV tegen laag Wmo-tarief of de hiervoor geldende eigen bijdrage, heeft je een indicatie nodig van de gemeente waar je of je kind woont of bij Jeugdwetvervoer, van de gemeente waarin de ouderlijke macht over het kind zit.  Als je geen indicatie heeft, kun je alleen tegen hogere tarieven gebruik maken van PlusOV.

Goed voorbereid
PlusOV treft op dit moment de voorbereidingen met de gecontracteerde vervoerders TCR en Willemsen de Koning om reizigers vanaf 1 januari goed te kunnen vervoeren. Zo heeft PlusOV nieuwe medewerkers aangetrokken, dataverbindingen getest en informatiebijeenkomsten gehouden. In de eerste weken van het nieuwe jaar heeft PlusOV extra bezetting aan de telefoon om klanten optimaal te woord te staan en lange wachttijden te voorkomen De kwaliteit van het vervoer in de 9 gemeenten blijft zoals de reizigers dat gewend zijn.

 

 

Lees ook: PlusOV komt in plaats van Regiotaxi

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.