Lokale komedie op hoog niveau
Comedian Bas Smit in MixxiM.

Lokale komedie op hoog niveau

ZUTPHEN - Komedie van hoog niveau, in een klein steegje ergens in Zutphen. Vrijdagavond was de tweede Stand-up Comedy avond in cocktailbar MixxiM. 

Eens wat anders
Zeven comedians verzorgde een programma waarin komedie ‘zoals het hoort’ verzorgd werd. “Het is eens wat anders dan een bandje wat we elke 14 dagen hebben” aldus Anton Menkveld, eigenaar van Mixxim Lounge & Cocktails. “Komedie zie je veel op professionele niveau, maar de amateurs zie je nergens. In de muziek is dat anders, aan een bandje valt zo te komen” ligt hij toe op de vraag hoe het idee ontstaan is. “Het leek mij leuk eens wat anders te doen hier. Daarom ben ik op zoek gegaan naar lokale comedians. Via Facebook heb ik die uiteindelijk gevonden. En daarom doen we dit weer.” 

Niet te vaak
Het doel is om ongeveer vier keer per jaar een comedie-avond te organiseren: “Je moet het ook niet te vaak doen. Dan blijft het speciaal. Ook heeft een comedian zijn eigen repertoire, dus als iemand er te vaak staat is het voor de bezoekers niet meer leuk.”

Grof
Grappen over de obesitas van Amalia, Paarse Vrijdag en zelfs neo-nazi’s passeerde de revue. Ook vertelde de comedians sterke verhalen over hun eigen leven. En kwamen een aantal satirische opmerkingen voorbij. 

Regio
Comedie in de regio zie je niet vaak. Helemaal de ‘kleine comedians’ die spelen voor kleine zaaltjes kom je niet tegen. Wel vullen namen zoals Jochem Meijer en Hans Liberg de Hanzehoff. “Het is jammer dat er weinig aan comedie op lokaal niveau geboden wordt in de regio. De kleine comedians trekken toch al snel naar plaatsen buiten de regio” zegt Menkveld. 

De reactie van het publiek, die het kleine barretje toch aardig wisten te vullen, was prima. Ze konden de grappen waarderen. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.