Politierechter: geldboete voor Zutphense hoofddoektrekker
Screenstill uit de video.

Politierechter: geldboete voor Zutphense hoofddoektrekker

ZUTPHEN - De vrouw die in maart een Turkse vrouw belaagd heeft krijgt een geldboete van 500 euro. Dat meldt De Telegraaf. Dit heeft de politierechter bepaald. 

Vier dagen na de aanslagen in Brussel vond een vrouw het nodig een jonge Turkse vrouw lastig te vallen bij een bushokje in Zutphen.  “Ik geloof het wel, met al die aanslagen van IS. Jij hoeft geen hoofddoek te dragen.” riep ze onder andere. Ook probeerde ze de hoofddoek van de vrouw van haar hoofd af te trekken. 

Discussie
De vrouw wilde alleen een discussie aangaan over het dragen van hoofddoeken. En dat was binnen de grenzen van vrijheid van meningsuiting aldus de advocaat van de zeventiger. 

Invloed
Ook zou het filmpje wat viraal ging een grote invloed hebben gehad op haar: “Ik heb mijn hele leven nog nooit gevochten. Ik heb niets tegen het geloof zolang het thuis of in de kerk wordt gepraktiseerd, maar ik hoef niet elke dag met geloofsuitingen in aanraking te komen. Ik vind dat provocerend en vrouwonvriendelijk. In veel landen worden vrouwen onderdrukt, ze krijgen geen onderwijs en mogen geen autorijden.” 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.