SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Prachtige open tuinen in Barchem en omgeving op tweede Pinksterdag

BARCHEM - Een vijftal tuinliefhebbers in Barchem, Ruurlo en Vorden hebben, na het succes van 2021 en 2022, opnieuw de koppen bij elkaar gestoken. Deze tuinbezitters stellen maandag 29 mei, op tweede Pinksterdag, hun bijzondere tuin open voor tuinliefhebbers. Het zijn vijf totaal verschillende tuinen die een ieder weer een ander kijk op tuinieren geven. De tuinen liggen op redelijke afstand van elkaar, dus het is mogelijk om de tuinen per fiets te bezoeken. Tuin Bannink en tuin D’n Uuthook of De Valk en De Boschhof liggen twaalf kilometer uit elkaar en de Hof te Ruurlo ligt daar tussenin. De vijf tuinen zijn van 10.30 tot 17.00 uur te bezichtigen.

Familie Bannink Barchem

De tuin van de familie Bannink aan de Lochemseweg 6 in Barchem is ongeveer 850 vierkante meter. De tuin bestaat uit een voor- en een achtertuin met elk een eigen sfeer. De belijning is strak maar de beplanting uitbundig. Er zijn diverse gezellige zitjes en hoekjes. Ook wordt er gebruikgemaakt van éénjarigen, al dan niet in potten. Er is koffie en thee verkrijgbaar. Vrije gift.

De Boschhof Vorden

Tuin De Boschhof aan de Kapelweg 6A in Vorden is dit jaar voor het eerst open voor publiek (ook op Eerste Pinkersterdag!). De Boschhof is een jonge tuin, volop in ontwikkeling. Bestaande elementen in borders worden verweven met vaste planten, met als doel: jaarrond een bloeiend geheel. Recent is een zichtas met aan weerszijden borders aangelegd, waarbij de tuin het omringend landschap wordt ingetrokken. Dahlia’s en éénjarigen krijgen hun plekje, tevens zijn vaste planten en honing te koop. De entreeprijs is 3,50 euro, inclusief een kopje koffie/thee.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.