Bizar! Kat Puk beschoten met luchtbuks
Kat Puk.

Bizar! Kat Puk beschoten met luchtbuks

Een bizar verhaal vinden de baasjes van kat Puk het. Het diertje uit Epse is geraakt door een luchtbuks. "Mensen moeten echt drie keer nadenken voor ze zoiets doen."

Puk kwam gewond thuis. Haar baasjes wisten echter niet wat er met haar aan de hand was. "We zijn in de avond naar de dierenarts in Lochem gegaan. De wond was behandeld en het ging goed met Puk. Tot er een bult ontstond onder zijn buik", legt Joyce Oortgiesen - van der Sluiszen uit.

Luchtbuks

Een aantal dagen later kwamen ze er pas achter dat Puk geraakt was door een luchtbuks-kogel. Door snel handelen kon deze succesvol verwijderd worden, maar "misschien is dat de volgende keer als het gebeurd niet zo eenvoudig." Oortgiesen - van der Sluiszen zoekt de media op om de dader te waarschuwen. "Je moet echt nadenken voor je zoiets doet."

Kat Puk doet volgens haar geen vlieg kwaad. "Hij is ons maatje wandelt gezellig met ons mee als we een rondje lopen en is een echte lieve knuffel voor onze kinderen. Puck is nog geen jaar oud en hopen dat hij nog een hele tijd deel uit mag maken van ons gezin."

Informatie?

Heb je informatie over de dader? Meld het bij de politie via 0900-8844.

De kogel die uit Puk is gehaald. | Eigen foto
De kogel die uit Puk is gehaald.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.