Het Hakunama Tentfeest is nu al een traditie

Het Hakunama Tentfeest is nu al een traditie

Weinig evenementen kunnen zeggen dat ze na twee edities al een traditie zijn. Het Hakunama Tentfeest mag dat met trots zeggen. Het evenement was een groot succes.

Veel bezoekers die 1 april naar het weiland in Warnsveld trokken zijn er vorig jaar ook al geweest. "Grappig he, het is nu al een traditie", vertelt Jari uit Almen. "Ik ben samen met m'n vrienden. En we weten nu al dat we volgend jaar weer gaan." De organisator heeft ook een slimme truc toegepast. Het tentfeest is in het eerste weekend van april. Dat is dus lekker makkelijk te onthouden.

'Ze snakken er naar'

Rick Vreeman is het brein achter het evenement. "Het is een dorpsfeest, een regionaal tentfeest, geef het een naam. Wat je vooral merkt is dat mensen er echt naar snakken", zegt hij vlak voordat het evenement van start ging. Er is vrij weinig te doen voor de jeugd in de regio. Maar bij het tentfeest waren veel jonge bezoekers. "Ik schreeuw niet van de daken dat het een jongerenfeest is, want dat is het niet. Iedereen is gewoon welkom. En dat is het mooie", zegt hij trots.

Vorig jaar was de eerste editie. "Het was een rare onzekere tijd. Testen voor toegang was er net af. We zaten nog in die corona-periode." Dit jaar konden ze voor de volle honderd procent knallen. En dat gebeurde, met Vieze Jack, Boer Bennie, Proost en DJ Jeronimo.

Rick Vreeman organiseert het evenement.  | LGLD
Rick Vreeman organiseert het evenement.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.