SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Het politiebureau van Zutphen.

Agenten en buschauffeur geschorst na bizar gedrag

REGIO - Op social media circuleren beelden die recent gemaakt zijn vanuit een busje rijdend door Parijs waarbij de inzittenden zich zeer ongepast uitspreken over wat zij om zich heen zien.

Deze zes inzittenden bleken politiemedewerkers te zijn die samen in privétijd de wedstrijd van het Nederlands Elftal hadden bezocht. Janny Knol, politiechef Oost-Nederland: “Als politie zijn wij erg geschrokken van deze beelden en uitlatingen, want wij willen een politie zijn van én voor iedereen. Het gedrag van deze collega’s, ook al waren ze in privétijd, past hier niet bij en is volstrekt onacceptabel.”

Er wordt door de afdeling VIK (Veiligheid, Integriteit en Klachten) van de politie een onderzoek ingesteld naar de uitlatingen en betrokkenheid van deze politiemedewerkers. Lopende dit onderzoek zijn zij per direct buiten functie gesteld.

Ook Arriva-chauffeur betrokken

Ook zat er een Zutphense buschauffeur in de auto. Hij - op twitter bekend als @Hippezutphen - heeft zelf de beelden verspreid op social media. Wat er laat zien dat de groep mannen totaal niet door had hoe racistisch ze bezig zijn. Arriva heeft de buschauffeur eveneens geschorst. Er is een extern onderzoek ingesteld naar hem. Zowel hij als de agenten zijn lid van Oranje Front Zutphen. Je kunt ze kennen van het Zutphen-spandoek wat bij veel wedstrijden hangt. Dit incident brengt een smetje op de gemeente Zutphen, de politie en Arriva. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.