Gemeente Lochem gaat regelen verkeer op Reudinkbrug anders aanpakken

Gemeente Lochem gaat regelen verkeer op Reudinkbrug anders aanpakken

De gemeente Lochem gaat de verkeersregeling rond de Reudinkbrug anders aanpakken. Vooral tijdens spitsuren ontstaan er files en vertragingen in en rondom Lochem. Daarom komt de gemeente Lochem met een andere oplossing. Die moet zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer. De nieuwe verkeersregeling gaat in de loop van woensdag 15 februari in.

Wat houdt de nieuwe verkeersregeling in?

Om er zeker van te zijn dat er geen vrachtverkeer over de brug gaat de gemeente een bord boven het wegdek hangen met daarop een rijhoogtebeperking aan beide kanten van de brug.  Het slechtste gedeelte van de brug zal afgekruisd worden. Alleen op dat gedeelte mag gemotoriseerd verkeer niet stil staan. Om dit nog extra aandacht te geven plaatst de gemeente signaleringslichten en waarschuwingsborden.

Effectief en veilig

De afgelopen dagen is met de constructeur en verkeersdeskundigen van de gemeente Lochem gewerkt aan een oplossing. Die zowel effectief is als veilig.

Waarom sluiten we de Reudinkbrug niet helemaal af?

Het is niet noodzakelijk om de brug af te sluiten. De brug biedt een belangrijke toegang voor verkeer van en naar het centrum. Een totale afsluiting van de brug gaat leiden tot meer verkeersdruk en vertraging op andere plekken. Zoals de Stationsweg, Julianaweg en het kruispunt Nieuwstad/Barchemseweg.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.