SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Sebastiaan van 't Erve.

Burgemeester Sebastiaan van 't Erve mist A.L. Snijders heel erg

LOCHEM - We willen burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve graag beter leren kennen. Hij verschijnt vaak in het nieuws - waaronder in deze krant - vanuit zijn ambtelijke functie. Maar wat doet hij in zijn vrije tijd? We komen er achter aan de hand van zijn 10 favorieten. 

Favoriete locatie in de gemeente Lochem.

“De Wiltshire Brug in Lochem over de Berkel. Voor het gemeentehuis ligt een wandelbrug over de Berkel. Ik kom daar vaak over heen, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Het doet me altijd goed om, al is het maar heel even, stil te staan en te genieten van het ruisende water. En, als je geluk hebt, kun je genieten van de groen-blauwe flits van een voorbijschietende ijsvogel.”

Favoriete straat in de gemeente Lochem.

“De Gerrit Slagmanstraat in Gorssel. De combinatie van een prachtig landschap en het gewicht van de geschiedenis raken me. Natuurlijk koesteren we onze omgeving, zo hoop ik ook dat we onze geschiedenis koesteren. Gerrit Slagman was, samen met zijn twee zusters, actief in het verzet en bood onderdak aan onderduikers en hielp mee om neergestorte piloten terug naar Engeland te vervoeren. Wij hebben onze vrijheid terug mede dankzij mensen als Gerrit Slagman. Ik hoop dat we daar af en toe bij stil blijven staan omdat vrijheid en verdraagzaamheid niet vanzelfsprekend zijn.”

Favoriete plek(ken) buiten de Achterhoek.

“Ik kom graag overal in Nederland, van strand in Zeeland tot de drukte in de Randstad. Toch ben ik altijd weer blij als ik bij Deventer over de brug over de IJssel rij en denk ‘nu ben ik bijna weer thuis’.”

Favoriete restaurant in de gemeente Lochem.

“Er zijn zoveel mooie restaurants in de gemeente Lochem dat ik alle ondernemers tekort zou doen door er maar één te kiezen. Maar ik heb wel een goede tip: in iedere kern van onze gemeente zit wel een verrassend restaurant, dus als u iets bijzonders zoekt om lekker te eten, rij dan niet de gemeente uit, maar sla eens af naar een andere kern en laat u verrassen. Eet smakelijk!’

Favoriete winkel in de gemeente Lochem.

“Ook met het antwoord op deze vraag doe ik ondernemers in onze gemeente tekort, maar kan ik het niet nalaten te wijzen op een winkel met een bijzondere geschiedenis en hopelijk een rijke toekomst: Boekhandel Lovink. Al 175 jaar een baken van boeken, cultuur, ontwikkeling en leesplezier. Ik vind het mooi hoe Lovink met steun van velen in staat is overeind te blijven in onze snel veranderende wereld. Ik gun iedereen het plezier van lezen!”

Favoriete drankje in dat restaurant.

“Koffie! Als politiek ambtsdrager mag ik veel vergaderen en sommigen omschrijven dat wel ook eens als professioneel koffiedrinken. Koffie brengt mensen samen en biedt een moment van beschouwing op ons hectische leven. Dus ook na een heerlijke maaltijd in een restaurant vind ik het fijn om dat samen met mensen die mij lief zijn af te sluiten met een heerlijk dampend kopje koffie.

Favoriete seizoen.

“De herfst. De laatste momenten van het groeiseizoen, de verkleurende blaadjes aan de bomen, de storm als voorbode van de winter die er aankomt. Een seizoen om stil te staan bij wat we hebben en te genieten.”

Favoriete dagdeel.

“De ochtend. Iedere dag is een nieuwe kans. Wat gisteren niet lukte krijgt vandaag een nieuwe kans! Uit de veren en aan de slag!”

Favoriete streekproduct.

“Klompen. Als ik thuis rond het huis in de tuin mag scharrelen doe ik dat graag op mijn klompen. Het vakmanschap van de klompensnijder die met vaardige hand een blok populierenhout tot een praktisch gebruiksvoorwerp weet te maken vind ik meesterlijk. Laten we onze vakmensen koesteren!”

Favoriete Lochemmer (mag ook een ex-Lochemmer zijn).

“A.L. Snijders. Ik denk dat mijn favoriete taalvirtuoos een prachtig Zeer Kort Verhaal zou schrijven over de vraag of hij thans tot de ex-Lochemmers zou moeten worden gerekend. Wat mis ik hem!”

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.