Schoolbesturen van scholen in Laren en Lochem gaan samen verder

Schoolbesturen van scholen in Laren en Lochem gaan samen verder

De basisscholen De Rank, de Prins Hendrikschool in Lochem en de Prins Willem Alexanderschool in Laren, die onder het bestuur van SCBOLL(afkorting van Stichting Christelijk Basisonderwijs Lochem-Laren) vallen, hebben besloten om verder onder het bestuur van SKBG door te gaan. SKBG(afkorting van Stichting voor Katholiek Basisonderwijs Gelderland) is een schoolbestuur met 17 scholen in de regio, waaronder het St. Joseph in Lochem. Inmiddels hebben de bestuurders van SCBOLL en SKBG, na uitgebreid vooronderzoek een intentieverklaring getekend. 

Waarom en wat levert het op? 

De gevolgen van de leerlingendaling in de regio hebben er mede toe geleid dat SCBOLL tot de conclusie is gekomen dat de huidige situatie op den duur niet houdbaar is en deze bestuurlijke overdracht tot behoud van het onderwijsaanbod in de regio leidt. De organisaties zien de overdracht als een kans om de kwaliteit te borgen en goed onderwijs te blijven bieden. Een groter bestuur geeft een strategische spreiding van risico’s en biedt mogelijkheden om meer expertise in te zetten en scholen en directeuren optimaal te ondersteunen. Ook is een versterking van het organiseren van de onderwijskwaliteit en daarmee een nauwere samenwerking van de scholen in Lochem een kans.  

Een fusie tussen scholen is niet aan de orde. Het onderwijsaanbod op de scholen kan door de bestuurlijke overdracht juist in stand worden gehouden en wijzigt niet. De overdracht maakt het mogelijk dat scholen onderwijs kunnen blijven bieden dat past bij die school. 

“SKBG laat veel ruimte voor de visie die elke school heeft om invulling te geven aan de pedagogische opdracht, onze christelijke waarden zoals die op de drie scholen worden uitgedragen kunnen we behouden.”

Inloopavond

Op 12 januari zal er om 19.00 uur een gezamenlijke inloopavond worden georganiseerd voor alle ouders die vragen hebben op de Rank, Curieplein 21 te Lochem. Leden van de GMR van SCBOLL en SKBG, de procesbegeleider, de beide bestuurders en de directeuren van SCBOLL en SKBG zijn hierbij aanwezig.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.