Het voordeel van mangohouten meubilair

Het voordeel van mangohouten meubilair

Kan jouw huis wel wat nieuwe meubels gebruiken, maar weet je niet zo goed wat mooi zou staan? Dat is helemaal te begrijpen, aangezien het aanbod meubilair tegenwoordig erg groot is. Een manier om een selectie uit dit grote aanbod te maken, is door te kijken naar het type materiaal en te bedenken of dit bij jou past. Veel mensen vinden bijvoorbeeld houten meubels prachtig voor in huis vanwege de robuuste en klassieke uitstraling. Een populaire houtsoort voor meubilair is mangohout. Wil je hier meer over weten? In dit artikel lees je alle voordelen van mangohouten meubilair!

Wat is mangohout eigenlijk?

Zoals de naam eigenlijk al verklapt, is mangohout afkomstig van de boom waar mango's aan groeien. Deze boom komt oorspronkelijk uit Australië en Zuidoost-Azië en de houtsoort staat bekend om zijn sterke en duurzame eigenschappen. Mangohout heeft van nature diverse kleurschakeringen en dat maakt het juist zo geliefd en uniek. Geen enkele buffetkast van mangohout is dus eigenlijk 100% hetzelfde. Daarnaast is mangohout ook een betaalbare soort hout. Als je dus geen supergroot budget hebt, maar toch graag massief houten meubelstukken in huis wilt halen, dan is mangohout een goed idee.

Met diverse stijlen te combineren

Mangohout heeft een robuuste uitstraling en staat in verschillende interieurstijlen mooi. Zo past het bijvoorbeeld goed bij een industriële huisstijl, maar staat het ook zeker niet mis bij een klassieke. Welke stijl je ook kiest, mangohout zal altijd een ietwat stoere en robuuste uitstraling behouden. Daarnaast is mangohout ook goed te combineren met andere soorten materialen, dus je kunt je interieur geheel naar eigen smaak mixen en matchen. 

Tips voor het onderhouden van mangohout

Net als bij veel andere soorten hout moet je mangohout ook zo nu en dan een onderhoudsbeurt geven. Bekende manieren om mangohout een onderhoudsbeurt te geven, is door het bijvoorbeeld te behandelen met bijenwas of lak. Bijenwas bevat geen chemische stoffen, maar aangezien het van bijen komt, is het een dierlijk product. Houd hier dus rekening mee als je bijvoorbeeld veganistisch bent of om een andere reden geen dierlijke producten wilt gebruiken. Na een behandeling met bijenwas wordt mangohout iets donkerder van kleur. Ook worden de naden iets meer zichtbaar en gaat het hout meer glanzen. Vind je deze glanzende finish niet mooi, dan kun je er ook voor kiezen om een matte blanke lak te gebruiken. Deze lak zorgt voor een harde, matte laag op het hout en biedt dus ook meteen een beschermlaagje. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.