Open dag in festival stijl bij Bosnodig in Voorst

Open dag in festival stijl bij Bosnodig in Voorst

Op zaterdag 24 september houdt Bosnodig in Voorst haar eerste open dag. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen tussen 13:00 en 16:00 uur. Er worden activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Zo zijn er rondleidingen over het terrein en in de paddenstoelenkwekerij, kan je aanschuiven voor een proeverij met gefermenteerde drankjes en zijn er hapjes te proeven gemaakt van oogst uit de Bosnodig moestuin. En omdat het ook Burendag is, staat de koffie natuurlijk klaar.

Bij Bosnodig verandert vier hectare grasland gestaag in een duurzaam en rijk gevarieerd natuurgebied, waarvan een groot deel uit (eetbaar) bos zal bestaan. Initiatiefnemer Heleen Eshuis licht toe: “Met deze open dag willen we mensen uitnodigen om kennis te maken met Bosnodig en met de (bio-)diversiteit die we bieden. Van moestuinieren tot mindfulness cursussen in 2023 en vergaderen in het groen.”

De open dag op 24 september wordt een klein natuur festival. Naast de eerder genoemde rondleidingen worden er onder andere broodjes gebakken boven een vuurtje, kan je mee kijken over de schouder van artist-in-residence Kirsten van Gortel-Roest, kan iedereen meedoen met yoga en is er een leeshoek waar kinderen zich even terug kunnen trekken met een natuurboek. Dit laatste alvast in het kader van de Kinderboekenweek begin oktober, die als thema Gi-ga-groen heeft. Aanmelden voor de open dag kan via www.bosnodig.nl/agenda, maar is niet verplicht.

Natuurplaats voor iedereen

Sinds 2021 wordt er door vrijwilligers hard gewerkt op het terrein om het voedselbos te laten ontstaan. Afgelopen seizoen heeft de moestuin, onder leiding van Iris Vergauwen en Dieuwke Besselink haar eerste seizoen gedraaid, de walnotenbomen die vorig jaar november geplant zijn, werpen al de eerste vruchten af en hetzelfde geldt voor de paddenstoelenkwekerij. En ook voor de lange termijn worden al stappen gezet.
Bosnodig laat zien wat we vergeten lijken te zijn: het bos als bron van leven. Het is een sociale, educatieve en recreatieve natuurplaats, maar ook een bron van voedsel, inspiratie en verbinding. Voor nu en volgende generaties.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.