Vierde Internationale Berkel Kanorally

Vierde Internationale Berkel Kanorally

De 3e Berkelcompagnie organiseert dit jaar voor de vierde keer de kanotoertocht ‘Berkel Kanorally’. Vanwege de coronapandemie kon in 2020 de Berkel Kanorally helaas niet doorgaan. In 2021 kon er wel gevaren worden, maar mocht er vanwege de coronamaatregelen geen overnachting plaatsvinden. Toen bleef het dus bij één dag.

Hopelijk blijven de coronabesmettingen laag en kan de Berkel Kanorally dit jaar weer als tweedaags evenement worden gehouden, op 27 augustus en 28 augustus 2022. Het wordt weer een gezellige en mooie kanotocht over de Berkel van Duitsland naar Nederland.

 | 3e Berkelcompagnie

Waterpeil

De start is bij Ellewick in Duitsland of bij Rekken op de grens. Dit is nog afhankelijk van het waterpeil in Duitsland. Dat wordt in de week voor de start bepaald. De finish is dit jaar aan de nieuwe kade bij de fluisterboten aan ’t Rijkenhage in Zutphen.

Het is een tocht voor kanovaarders met wat ervaring: de af te leggen afstanden zijn

  • de 1e dag: 25 km vanaf Ellewick of 20 km vanaf de grens
  • de 2e dag: 28 km vanaf De Zompenloze in Borculo tot de finish in Zutphen. 

Bij de stuwen moet er uitgestapt worden. De kano’s moeten overgedragen worden naar de andere kant van de stuw en daar kan weer ingestapt worden.

Samenwerking

De tocht wordt georganiseerd in samenwerking met de kanoverenigingen KSV Stadtlohn, KSV Vreden, LKV Njord (Lochem) en de Zutphense Kanovereniging Anax. Ook Fiets- en Kanoverhuur ten Brinke uit Rekken werkt hieraan actief mee.

Inschrijven kan op de website en kan tot 20 augustus.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.