Lochem is wandelgemeente van het jaar

Lochem is wandelgemeente van het jaar

Lochem mag zich in 2022 ‘Wandelgemeente van het jaar noemen’, maakte de organisator van de wedstrijd, Wandelkrant Te Voet, dinsdag 18 april bekend. Onze gemeente ging er met maar liefst 46% van de stemmen vandoor. De vakjury, bestaande uit wandelredacteurs gaf de uiteindelijke doorslag.

Wethouder Eric-Jan de Haan zegt: “Het is een titel die we als gemeente met trots gaan dragen. Ik vind hem ook meer dan verdiend. In alle kernen zijn inwoners actief om wandelroutes uit te stippelen en aan te leggen. Er worden volop wandelevenementen georganiseerd en ook als gemeente hebben we de laatste jaren behoorlijk geïnvesteerd in de aanleg van een goede wandelinfrastructuur. En wat we ook niet uit mogen vlakken is het enthousiasme waarmee gestemd is. Dat duidt op een enorme betrokkenheid. Het is in onze gemeente gewoon heerlijk wandelen.”

Opening wandelnetwerk Barchem

Zaterdag 30 april vindt in wandeldorp Barchem de officiële opening plaats van het pas aangelegde wandelnetwerk. Het is de eerste festiviteit in het kader van ‘Wandelgemeente van het jaar’. De aanwezigheid van negen goed bewegwijzerde routes, een actieve wandelvereniging en de jaarlijkse Barchemse Wandel 4Daagse hebben een belangrijke rol gespeelt bij de nominatie. Het netwerk wordt om 10.00 uur geopend door wethouder De Haan. Belangstellenden zijn welkom.

Toeristische profilering

De titel gaat helpen om de gemeente op het gebied van Recreatie en Toerisme nog beter op de kaart te zetten. Samen met VVV Lochem, Achterhoek Toerisme, ondernemers en inwoners wordt daar invulling aan gegeven.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.