50 jaar in dienst bij de Hoge Weide

50 jaar in dienst bij de Hoge Weide

Werken in de zorg is natuurlijk niet niks. Toch werken er ongeveer 1,4 miljoen mensen in de sector zorg en welzijn. Maar hoe is het nu om te werken als zorgprofessional? Iemand die dit als geen ander weet is Will van Gemmert. Will was namelijk afgelopen oktober maar liefst 50 jaar in dienst bij de Hoge Weide. Een prestatie waar ze zelf, maar ook haar collega’s en werkgever trots op zijn.

Will is op 15 jarige leeftijd verhuisd van Leiden naar Lochem en voor Will was dit een drama. Ze wilde hier niet meer naar school en zo ging ze samen met de buurvrouw op de fiets bij bedrijven langs of ze werk voor haar hadden. Op 13 september 1971 kwam Will in Lochem wonen en op 1 oktober begon ze op de Pillink in Lochem. De Pillink viel samen met Deborah en Bergoord onder de Pillinkhuizen. 

LokaalLochem editie maart

In onze maart editie van de maandkrant LokaalLochem lees het het volledige interview met Will. Hierin verteldt ze over de werkzaamheden van de afgelopen vijftig jaar, wat er in die vijftig jaar allemaal veranderd is en wat haar beroep nu zo mooi maakt.

Inloopdagen

Wil jij ook, net als Will, genieten van je werk? Heb je een groot hart voor ouderen? Kom dan langs op de inloopdagen op woensdag 23 maart en vrijdag 1 april van 14:00 tot 17:00 in De Hoge Weide aan de Zwiepseweg 107 in Lochem. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.