Lochem in race voor Wandelgemeente van het jaar

Lochem in race voor Wandelgemeente van het jaar

De gemeente Lochem dingt mee naar de titel van Wandelgemeente van het jaar! Wandelkrant Te Voet en tevoetonline.nl maakten vrijdag 18 februari de namen van de drie genomineerde gemeentes bekend. Naast Lochem zijn dat de gemeentes Rhenen en Meerssen. Publiekstemmen bepalen voor een groot deel wie een jaar lang de titel mag voeren. Het oordeel van de vakjury is uiteindelijk doorslaggevend. De winnaar is 14 april bekend.  

Trots op Lochem

“Een fantastische kans om ons nog meer als wandelgemeente op de kaart te zetten”, vindt wethouder Eric-Jan de Haan. “Onze gemeente is uniek in haar veelzijdigheid. In elke kern zijn er wel mooie routes te wandelen. Heel vaak uitgezet door enthousiaste vrijwilligers. Wat is er dan mooier dan dat daar landelijke aandacht naar uitgaat?” Dat beaamt Laura van der Linde, regiocoördinator voor Lochem bij Stichting Achterhoek Toerisme. Zij nam het initiatief om deel te nemen aan de wedstrijd. “In 2019 en 2020 wonnen Winterswijk en Bronckhorst. En zeg nu zelf de gemeente Lochem is prachtig en heeft voor ieder type wandelaar wel iets te bieden. Dat vonden de gemeente, VVV en Wandeldorp Barchem gelukkig ook, zodat we samen de eerste stappen konden zetten.”

Stemmen

De redacteur van Te Voet en tevoetonline.nl die over Lochem gaat schrijven, is uitgenodigd om de Lochemse Berg Route te wandelen en te beoordelen. Daarna komt zijn verhaal op tevoetonline.nl. Lezers kunnen tussen 8 maart en 10 april 2022 hun stem uitbrengen. De vakjury kiest de uiteindelijke winnaar.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.