Arts aanwezig op priklocatie voor twijfelaars en mensen met prikangst
In de Hanzehal worden vaccinaties gezet.

Arts aanwezig op priklocatie voor twijfelaars en mensen met prikangst

Sinds deze week kan iedereen zonder afspraak een vaccinatie halen bij de Hanzehal in Zutphen. De vrije inloop geldt alleen voor personen die nog geen vaccinatie hebben gehad. Een tweede prik op vrije inloopbasis is niet mogelijk.

Wie twijfelt kan het gesprek aangaan. Op iedere vaccinatielocatie is een arts aanwezig. Met deze arts kun je in gesprek gaan over vaccineren. Besluit je dat je gevaccineerd wilt worden? Dat kan dan direct op de locatie gedaan worden. De GGD: "Als je niet gevaccineerd wilt worden, ga je weg na het gesprek dat je hebt gehad. Wil je er nog over nadenken? Dan maak je thuis je beslissing. Terugkomen voor nog een gesprek of voor de vaccinatie mag altijd, met of zonder afspraak."

Prikangst

Heb je prikangst? Op al de locaties zijn mensen aanwezig die hier ervaring mee hebben. Geef bij binnenkomst aan dat je vaccineren niet heel prettig vindt en we nemen meer tijd voor je. Ook kun je liggend geprikt worden als je dat prettiger vindt. Je mag ook iemand meenemen naar de afspraak.

Als je eerste vaccinatie zonder afspraak wordt gezet, dan wordt meteen een afspraak voor de 2e prik voor je gemaakt. Deze vindt minimaal 4 weken na de 1e prik plaats. De afspraak voor de 2e prik vindt in sommige gevallen op een andere locatie plaats in verband met de sluiting van vaccinatielocaties.

Ook in Apeldoorn, Doetinchem en Lichtenvoorde is dit mogelijk. Vanaf volgende week wordt ook Harderwijk toegevoegd aan de open inloop.

Zien mensen een derde vaccinatie zitten? Jesse Sprikkelman vraagt het op straat...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.