Man gewond na uitslaande schuurbrand in Zutphen

Man gewond na uitslaande schuurbrand in Zutphen

In een schuur achter een woning aan de Weg naar Laren in Zutphen heeft maandagavond vlak voor middernacht een hevige brand gewoed. Een bewoner raakte gewond.

Rond 23.45 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd nadat de brand door bewoners werd ontdekt. De brandweer rukte met meerdere wagens met spoed uit. Twee blusvoertuigen, officier van dienst en een waterwagen uit Vorden kwamen ter plaatse. Bij aankomst zagen de brandweerlieden dat er behoorlijk wat rook vrij kwam.

Brandwonden

Toen één van de bewoners van het huis, een man, een kijkje ging nemen in de schuur kreeg hij vlammen in zijn gezicht. Hierdoor heeft hij flinke brandwonden opgelopen. Er werd een ambulance opgeroepen om de man naar het ziekenhuis te vervoeren.

De rookontwikkeling was in de wijde omtrek goed te zien. De brandweerlieden hadden het vuur na zo'n 25 minuten onder controle waarna kon worden begonnen aan nabluswerkzaamheden. De inzet van de hulpdiensten trok enig wat bekijks van buurtbewoners. De oorzaak van de hevige brand is nog onduidelijk.

De brandweer schaalde groot op omdat ze bang waren dat het vuur misschien zou overslaan. Dat is niet gebeurd.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.