Gemeente Zutphen doet groot onderzoek naar binnenstad

Gemeente Zutphen doet groot onderzoek naar binnenstad

Door de coronacrisis verandert het leven in hoog tempo. Dat geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor hun omgeving. Om bij te blijven bij alle veranderingen en hierop op de juiste manier te kunnen inspringen en anticiperen, doet de gemeente Zutphen onderzoek naar de binnenstad. Het onderzoek wordt uitgevoerd door BRO.

In het onderzoek staan vragen centraal zoals: wat wordt het kernwinkelgebied voor de toekomst? Wat doen we met leegstand? Hoe gaan we om met wonen in centrumstraten? Wat is de toekomstige functie en identiteit van de verschillende deelgebieden in de binnenstad? Welke kansen zijn er voor nieuwe initiatieven? Welke instrumenten/uitvoeringsmaatregelen dragen bij aan een succesvolle realisatie? En welke rol en verantwoordelijkheid hebben verschillende partijen? Ondernemers en eigenaren van panden in de binnenstad ontvangen binnenkort een vragenlijst.

Met de uitkomsten van het onderzoek wil de gemeente Zutphen komen tot een heldere en breed gedragen visie en concrete uitvoeringsprojecten om de binnenstad te versterken. De gemeente gaat samen met het Binnenstadsmanagement, ondernemers en vastgoedeigenaren deze toekomstvisie mét een plan van aanpak ontwikkelen voor de functionele invulling van de Zutphense binnenstad. De gemeente wil met name de aanloopstraten naar de binnenstad verbeteren.

Waarom dit onderzoek?

Zutphen is een prachtige stad met een mix van historie, uniek aanbod en een sterke handelsgeest. Het is een uitstekende plek voor ondernemers die oog hebben voor kwaliteit en originaliteit. Ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeente werken actief samen via de Stichting Binnenstadsmanagement. Samen zetten zij zich in voor een afwisselende binnenstad, met voor ieder wat wils. Waar bezoekers graag winkelen en hun vrije tijd doorbrengen en waar ondernemers kunnen floreren. Dat willen we graag zo houden, nu en in de toekomst. Dit onderzoek draagt daar aan bij.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.