Rijk (21) redt man van spoor: 'Ik deed wat ik moest doen'
Rijk Dijkhuizen (r) en Alex van Hedel (l).

Rijk (21) redt man van spoor: 'Ik deed wat ik moest doen'

Vorige week publiceerde deze nieuwswebsite een bericht over een Litouwer die dronken op het Brummense spoor in slaap viel. Burgemeester Alex van Hedel heeft de redder van deze dronkenlap opgespoord en uitvoerig bedankt.

De 21-jarige Rijk Dijkhuizen zorgde ervoor dat de man levend van het spoor af kwam. De student International Business zag de man op het spoor liggen. Hij leek verward en niet in staat om op te staan. Na een vergeefse poging om de man van het spoor te halen, schakelde Rijk de politie en de treinverkeersleiding in waardoor een aanrijding kon worden voorkomen.



Burgemeester Van Hedel was zo onder de indruk van het dappere optreden van Rijk, dat hij hem persoonlijk wilde bedanken. "Rijk toonde in deze situatie tegenwoordigheid van geest en ondernam direct actie. Hij keek niet weg van de situatie en daar mogen we trots op zijn. Dat is een goed voorbeeld voor ons allemaal."

'Ik deed wat ik moest doen'

Voor Rijk was het niet meer dan vanzelfsprekend dat hij te hulp schoot: "Ik deed gewoon wat ik had moeten doen in die situatie en zie dat als mijn plicht." Hij hoopt vooral dat het met de man weer goed gaat. Omdat Rijk erg van reizen houdt, ontving hij als blijk van waardering een dik reisboek, met een persoonlijke boodschap van de burgemeester.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.