Flinke kostenpost na aanvaring met Oude IJsselbrug

Flinke kostenpost na aanvaring met Oude IJsselbrug

De eigenaar van het vrachtschip dat donderdag tegen de Oude IJsselbrug aanvoer kan een flinke rekening verwachten. De grote vraag is ook nog eens of de verzekering dat wel gaat dekken.

Het schip verloor de kajuit en de auto die op het dek stond. Het dak van de kajuit werd stroomafwaarts gevonden. Via een sonar van Rijkwaterstaat werd later de auto gevonden. Alleen het bergen al was een duur geintje. "Normaal kun je een auto bergen van de kant. Maar deze lag middenin het water dus dat moet vanaf een schip", vertelt 112-deskundige Marcel van de Ven in 112 Vandaag.

Verzekering

"Er is wat gesteggel met de verzekering. Er wordt gekeken of het gedekt is en wie de kosten gaat betalen", legt hij verder uit. Er is ook schade aan de brug die gerepareerd zal moeten worden. Na de aanvaring heeft de gemeente de brug geïnspecteerd. Het kan zijn dat de gemeente de kosten voor de reparatiewerkzaamheden op de schipper verhaald. 

Donderdag knalde er tweemaal een vaartuig op de Oude IJsselbrug. In de ochtend was het een plezierjacht, die tegen het advies van Rijkswaterstaat in toch de IJssel op ging. In de middag voer het vrachtschip tegen de brug in de Zutphense binnenstad aan. 

Bekijk het item van 112 Vandaag...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.