Van Rossum's Koffie opent nieuwe vestiging op een 'nu nog verwaarloosd stukje'
Barista Jeroen Jansen van Van Rossum\'s Koffie.

Van Rossum's Koffie opent nieuwe vestiging op een 'nu nog verwaarloosd stukje'

De Schupstoel in Zutphen gaat flink op de schop. Naast de geplande herinrichting zal er eind juli ook een nieuwe koffiezaak openen. Van Rossum's Koffie heeft een pand gehuurd en is flink aan het klussen.

Jesse Sprikkelman in gesprek met Jeroen Jansen van Van Rossum's Koffie. Lees verder onder de podcast ...

Momenteel zit de Zutphense koffiezaak al gevestigd in de Turfstraat. Hun locatie aan de Schupstoel (officieel de Beukerstraat) zal hun tweede vestiging worden. Barista Jeroen Jansen: "De herinrichting heeft zeker met het openen van deze vestiging te maken. Maar in eerste instantie werden we verliefd op het pand. Het stond al een tijd leeg en het is de perfecte locatie om wat mee te doen."

Mooie doorloop

Er zijn plannen om het hoekje in de stad mooi te gaan maken, ziet Jansen. "Het is mooi wat ze hier gaan doen. Zeker voor dit hoekje. Het is een mooie doorloop richting het centrum. Het is een verwaarloosd stukje, dus het is mooi dat er wat mee gaat gebeuren." In het pand zat voorheen een speelgoedwinkel, daarvoor een drogist. 

Er zit op dit moment een grote H&M en iets verderop een coffeeshop. Maakt dat het hoekje wat rommelig? "Het hoort er wel bij: een grote winkelketen en een coffeeshop. Het is onderdeel van dit stuk. Het zal straks na de herinrichting vast allemaal passend gemaakt worden."

Lees verder onder de foto...

Het pand is nog niet af, de bekertjes zijn er al wel. | Harm Seubring / LGLD
Het pand is nog niet af, de bekertjes zijn er al wel.

De reden dat ze uitbreiden: "De locatie waar we nu zitten vonden we wat klein worden voor het aantal mensen wat koffie komt drinken. Maar ook voor de plannen die we ernaast hebben: een lunch, flexwerkplekken en een speelhoek."

Knusheid?

Gaat het knusse weg, omdat het een stuk groter is? "De knusheid zal wel wat anders worden. Maar de doelgroep zal ook anders zijn. We proberen natuurlijk wel dezelfde sfeer te creëren die we ook bij de andere locatie hebben."

Koffie (vooral take-away) is nog steeds hip. "Ik zie steeds vaker mensen met die kartonnen bekers lopen, maar ook met eigen bekers. Dat laatste is natuurlijk nog beter."

De plek waar de koffiezaak komt... 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.