Zutphen ziet Oranje verliezen op gezellig volle Groenmarkt

Zutphen ziet Oranje verliezen op gezellig volle Groenmarkt

Zutphen heeft Oranje huiswaarts zien keren op de Groenmarkt. De horeca heeft hier gezamenlijk een groot scherm geplaatst om de EK-wedstrijd te bekijken. Het was de eerste wedstrijd dat dit weer mocht, maar ook gelijk de laatste voor het Nederlands Elftal. 

De wedstrijd begon in opperste stemming, gezien er eindelijk weer gezamenlijk gekeken mocht worden in de stad. "Dit is toch de echte voetbalsfeer", legt een supporter blij uit. "Dit hebben we gemist, met z'n allen samen kijken." Na afloop was hij iets minder blij. "Het was een mooie avond maar een slechte wedstrijd. Wat zuur dit." Burgemeester Annemieke Vermeulen gunde de supporters een feest, vertelde ze eerder aan deze nieuwswebsite. "Mijn oproep aan iedereen is geef elkaar de ruimte, dan komen er hopelijk nog veel mooie wedstrijden voor Oranje om samen van te genieten", legde ze uit. Haar wens kwam echter niet uit door keihard spel van de Tsjechen. 

Donkere wolken

Aan het einde van het duel pakte donkere wolken zich letterlijk samen boven de stad. Toen duidelijk werd dat Oranje dit EK moet verlaten ging het flink regenen op de markt. Gasten van de horecagelegenheden hielpen om alles op tijd binnen te krijgen. "Zo is er nog een beetje samenhorigheid", grapt iemand. 

Lees verder onder de foto...

Donkere wolken boven het EK-terras. | Jesse Sprikkelman / LGLD
Donkere wolken boven het EK-terras.

Met deze wedstrijd tegen Tsjechië is Nederland officieel blijven steken in de achtste finales, tijdens het Europees kampioenschap 2020. Het evenement is door de coronacrisis een jaar later georganiseerd dan gepland. Saai was het niet op het veld, de Hollanders speelde vanaf de 55ste minuut met tien man. Dit omdat Matthijs de Ligt een rode kaart kreeg. 

Dweilorkest

Ook supporters in de sfeervolle Puskás Aréna in Hongarije hadden het de eerste helft naar hun zin, toen het nog 0-0 bleef. In dat stadion zat onder andere dweilorkest 't Spult uit Zutphen. Zij waren duidelijk te horen in de tv-uitzending en dus ook op de Groenmarkt. In eerste instantie mochten ze niet naar de wedstrijd toe. Uiteindelijk kregen ze van de UEFA alsnog groen licht om de achtste finales bij te wonen in het sfeervak. 

 | Jesse Sprikkelman / LGLD

 | Jesse Sprikkelman / LGLD

 | Jesse Sprikkelman / LGLD

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.