Illegale sigarettenfabriek aangetroffen op industrieterrein Zutphen

Illegale sigarettenfabriek aangetroffen op industrieterrein Zutphen

Op het bedrijventerrein De Mars is donderdag een illegale sigarettenfabriek aangetroffen. Dit gebeurde tijdens een grote integrale controle.

De controle vond plaats op initiatief van de burgemeester van Zutphen. De gezamenlijke actie werd uitgevoerd door de douane, de politie, de Omgevingsdienst Achterhoek, Liander en de gemeente Zutphen. Er werd vooral gecontroleerd op grond van milieu- en bouwvoorschriften. Er zijn in totaal twintig bedrijven bezocht.

Tijdens de controle is er een niet in werking zijnde, illegale sigarettenfabriek ontdekt met de faciliteiten om naar schatting tot één miljoen sigaretten per dag te kunnen fabriceren. De FIOD doet nader onderzoek. Daarnaast zijn in een aparte ruimte enkele bedden aangetroffen wat kan wijzen op uitbuiting van werknemers. Ook werden er drie van diefstal afkomstige voertuigen aangetroffen en in beslag genomen.

'Onzichtbare criminaliteit'

Burgemeester Annemieke Vermeulen: "Ik vind het ontzettend belangrijk om de wat meer onzichtbare vormen van criminaliteit aan het daglicht te brengen. Er is in Zutphen geen plaats voor het uitbuiten van werknemers of het ontduiken van belastingen. Daarom ben ik heel tevreden met de acties die vandaag zijn uitgevoerd, een mooie samenwerking tussen deze organisaties. Zo maken we het voor onze ondernemers en voor heel Zutphen weer een beetje veiliger."

De gemeente gaat vanaf nu deze controles ook elders en zonder aankondiging uitvoeren. Op deze manier bieden we malafide ondernemers of criminelen geen gelegenheid om illegale activiteiten uit te voeren. 

 | Politie

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.