De Heldere Kijk op het emotionele en gevoelssysteem van het dier

De Heldere Kijk op het emotionele en gevoelssysteem van het dier

Als het om de gezondheid van je dier gaat, denk je vooral aan de fysieke gesteldheid. Maar de mentale en emotionele kant van dieren wordt nog wel eens vergeten. Daarom is niet alleen een dierenarts belangrijk, maar ook een dierentolk. De emoties en het gevoel van zoogdieren wordt steeds beter aanvaard.

Wetenschappelijk onderzoek van bijvoorbeeld Frans de Waal, bevestigt dit ook. Daar waar de dierenarts hoofdzakelijk naar het fysieke en naar de gezondheid kijkt. Kijk ik naar het emotionele en gevoelssysteem van het dier. Ik heb mij gespecialiseerd in probleem of ander moeilijk gedrag van hoofdzakelijk paarden maar ook honden. Meestal kom ik in beeld als er al medisch uitgebreid onderzocht is en niets is gevonden. Ik ben geen dierenarts, (bij twijfel verwijs ik ook altijd door). Ik ben dierentolk. 'Ik ben super sensitief en zet deze vaardigheid in bij alle begeleidingsvragen. Vanuit deze gevoeligheid en de enorme passie en liefde voor dieren, raakte ik steeds verder geïnteresseerd in het gedrag en communicatie. En heb een groot aantal opleidingen gevolgd, om zo steeds beter te taal van de dieren te leren begrijpen en interpreteren. Sinds vier jaren ben ik daadwerkelijk op professionele wijze dieren en hun eigenaar gaan helpen.

Reading & Healing, hoe werkt dat?

Ik lees het lichaam van het dier en voel en luister naar wat het mij te zeggen heeft. Ik richt mij op de vertaling van de boodschap richting eigenaar en vervolgens op herstel van het paard als dat mogelijk is. Altijd gaat de eigenaar met praktische adviezen naar huis.' Tijdens de healingsessie maak ik gebruik van mijn handen en zorg dat het energie (chakra) systeem weer op orde komt en dat wat losgelaten kan worden ook afvloeit. Wist je dat een verschoven plexus solaris (3e chakra, waar je “eigenheid woont”) kan zorgdragen voor zadeldruk problemen? Over de chakra leer bij paarden geef ik dag trainingen in Lochem.

Wil je meer weten? Kijk dan op www.dehelderekijk.nl

Gepresenteerd door Mirjam, De Heldere Kijk

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.