Burgemeester Vermeulen: 'Geef elkaar ruimte en geniet van de EK-feestjes'
Burgemeester Annemieke Vermeulen.

Burgemeester Vermeulen: 'Geef elkaar ruimte en geniet van de EK-feestjes'

Annemieke Vermeulen, de burgemeester van Zutphen, is blij dat er door de versoepelingen weer meer mogelijk is. Horecagelegenheden mogen namelijk vanaf zaterdag schermen plaatsen om voetbal op te kijken.

"Gelukkig hebben we weer een prachtig sporttoernooi om van te genieten, na zeven jaar doen we weer mee, en hoe", beklemtoont ze enthousiast. Ze volgt het zelf ook: "We staan inmiddels in de achtste finales en eerste in de poule." Zondagavond om 18.00 uur speelt Nederland tegen een nog nader te bepalen team de achtste finale, in Boedapest.

Door de versoepelingen kunnen de wedstrijden op schermen gekeken worden bij horecagelegenheden. Voorheen mocht dit nog niet. Vermeulen: "Mijn oproep aan iedereen is geef elkaar de ruimte, dan komen er hopelijk nog veel mooie wedstrijden voor Oranje om samen van te genieten."

Evenementenvergunning

Echte grote bijeenkomsten worden niet georganiseerd, want dat mag niet. Alleen de horeca mag schermen plaatsen. "Wel met een vaste zitplaats, gezondheidscheck vooraf, op 1.5 meter afstand en dergelijke. Voor grote schermen is een evenementenvergunning nodig, dan gelden de regels voor evenementen", luidt de uitleg. Zulke vergunningen zijn nog niet aangevraagd bij de gemeente Zutphen.

De wedstrijd tegen Noord-Macedonië won Nederland...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.