Berucht kruispunt bij Warnsveld en Almen gaat dit najaar op de schop
Het gaat er vaak mis.

Berucht kruispunt bij Warnsveld en Almen gaat dit najaar op de schop

Na meerdere ongelukken en veel geklaag van omwonenden wordt de kruising van de Zutphenseweg (N346) met de Almenseweg vervangen door een rotonde. Eind augustus start de provincie met de werkzaamheden.

De wens voor de rotonde leeft al langer, maar er waren nog geen concrete plannen. De provincie noemde het kruispunt eerder 'verkeerskundig veilig'. Bij de plannen voor de rotonde zijn drie gemeenten en de provincie betrokken. Dat komt omdat de locatie op de gemeentegrens van Zutphen, Lochem en Bronckhorst ligt. Zutphen en Lochem trokken al de portemonnee, maar Bronckhorst bleef nog achter.

Parallelweg

De Provincie Gelderland heeft er nu vaart achter gezet en het ontwerp-verkeersbesluit ter inzage gelegd. Naast de aanleg van de rotonde wordt de parallelweg een stuk verlegd en breder gemaakt, om de verkeerssituatie nog veiliger te maken.

Er wordt ook een tijdelijke doorsteek gemaakt van de hoofdrijbaan naar de parallelweg, zodat verkeer langs de werkzaamheden kan. Als de werkzaamheden zijn afgerond wordt deze doorsteek weer weggehaald. Naar verwachting is de rotonde eind oktober klaar om te gebruiken.

Deze buurtbewoner weet dat het vaak misgaat...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.