Lochemse postbode fietst met knuffeltjes door de stad

Lochemse postbode fietst met knuffeltjes door de stad

Een bijzonder vrolijk gezicht is het: een postbode die met een fiets vol knuffeltjes door Lochem fietst. Annemarieke doet dit al erg lang en hangt geregeld een nieuwe lichting aan diertjes aan haar fiets. 

"Het is gewoon erg leuk en het zorgt voor een vrolijk gezicht", legt ze uit. Ze is er lange tijd geleden mee begonnen en nu krijgt ze zelfs knuffeltjes aangereikt van mensen uit haar wijk. "Sommige mensen laten knuffeltjes voor me achter. Ik hang ze niet allemaal aan mijn fiets hoor. Ze moeten wel bij de rest passen. Laatst kreeg ik er ééntje die er best eng uitzag", lacht ze. 

Dat het opvalt vindt ze alleen maar leuk. "Het zorgt voor aanspraak en dat maakt de werkdag nog leuker. Het levert spontane reacties op en gesprekken met mensen die je normaal nooit zal spreken." 

Tien jaar

Annemarieke zit al tien jaar in het vak en voorziet een deel van het Lochemse centrum van post. Of mensen knuffeltjes voor haar moeten bewaren? "Ik heb er genoeg, maar soms moeten ze wel vervangen of gewassen worden. Dus het mag altijd."

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.