Voorzitter Muziekvereniging Juliana Lid in de Orde van Oranje Nassau

Voorzitter Muziekvereniging Juliana Lid in de Orde van Oranje Nassau

Voorzitter Dinie Rouwenhorst werd vanavond tijdens een bijzondere digitale verenigingsavond van Muziekvereniging Juliana Almen in de spotlights gezet. Dinie Rouwenhorst is al van jongs af aan lid van Muziekvereniging Juliana. Vanaf 1 april 1965 begon zij te spelen op het euphonium en ze is hier nooit mee opgehouden. Op 11 februari 1999 trad ze toe tot het bestuur waar ze enkele keren als voorzitter werd gekozen. Na 24 juni van dit jaar zal Dinie stoppen als voorzitter van Juliana. Na haar aftreden blijft ze wel een adviserende rol spelen.


Dinie Rouwenhorst kreeg de onderscheiding voor haar 50 jarig lidmaatschap van “Juliana” die haar werd opgespeld door echtgenoot Bertus. Daarna verscheen burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve in beeld tijdens de digitale bijeenkomst. Hij schetste hoe Dinie Rouwenhorst het boegbeeld is van onze muziekvereniging, maar ook hoe zij de muziekwereld vertegenwoordigt in gemeentelijk en regionaal verband. Mede daarom, zo vertelde burgemeester van ‘t Erve, heeft het de Koning behaagd om Dinie Rouwenhorst een Koninklijke Onderscheiding toe te kennen. 
Hierna was het de beurt aan oud-huisarts Gerrit Fortuyn, in wiens praktijk Dinie gedurende vele jaren werkzaam was. Hij roemde Dinie om haar plichtsbesef, haar dienstbaarheid, betrouwbaarheid, discretie en accuratesse.

In haar dankwoord liet Dinie ondermeer weten: ach, zo zit ik nu eenmaal in elkaar!
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.