Huurwoningen lijken onbereikbaar voor jongeren in de regio

Huurwoningen lijken onbereikbaar voor jongeren in de regio

Jongeren die op zichzelf gaan wonen komen voor een probleem te staan: waar moeten ze gaan wonen? De woningcrisis heeft ook onze regio bereikt, wat ervoor zorgt dat het lastig is een goede woning te vinden.

SP-jongeren hebben actiegevoerd in de binnenstad tegen de woningnood. Timon Vallentgoed is één van hen: "Voor ons is er geen betaalbare woning meer te vinden. Als je op jezelf wil gaan wonen heb je de keuze tussen lang op een wachtlijst staan of huren bij een pandjesprins die de hoofdprijs vraagt. Daar moet verandering in komen."

Er is wel veel leegstand, maar wonen mag in die panden niet. Daarom hebben de SP'ers posters op de panden geplakt waar 'waarom woont hier niemand' opstaat. "Wij willen met deze posters aantonen dat de ruimte er is, maar het vooral de vastgoedeigenaren zijn die willen cashen op deze wooncrisis door dure woningen te bouwen, waar wij als jongeren alleen van kunnen dromen", aldus Vallentgoed.

Lees verder onder de foto...

SP\'ers plakken posters op leegstaande panden. | SP
SP\'ers plakken posters op leegstaande panden.

Zo kan het ook

Het is niet alleen maar kommer en kwijl. Op het Basseroord zijn recent jongerenwoningen opgeleverd met een maximale huurprijs van 450 euro. Deze waren in no-time bemand. Volgens de SP-jongeren moeten er meer van dit soort projecten komen om jongeren te huisvesten.

Ook kopen is voor jongeren lastig, merkt makelaar Roelof Vos...



Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.