Petra Ackermans: 'We moeten minder vluchtelingen opvangen voor hun eigen bestwil'
Petra Ackermans.

Petra Ackermans: 'We moeten minder vluchtelingen opvangen voor hun eigen bestwil'

Petra Ackermans is via haar gemeenteraadsfractie Kies Lokaal Zutphen Warnsveld aangesloten bij Code Oranje, een nieuwe partij op de kieslijst bij deze Tweede Kamerverkiezingen. Eén van de punten van de partij is om de immigratie te verminderen.

Jesse Sprikkelman in gesprek met Petra Ackermans. Lees verder onder de podcast...

"Er worden veel mensen opgenomen die jarenlang in een AZC zitten. Dat duurt veel te lang. En er zijn veel mensen die opgevangen kunnen worden in hun eigen regio", legt ze uit. Code Oranje ziet namelijk liever dat vluchtelingen op een humane manier opgevangen worden in het land waar ze vandaan komen. 

'Waar zijn we mee bezig?'

Nederland gaat lang niet altijd goed om met haar vluchtelingen, meent Ackermans. "Als ze dan opgevangen worden, maak dan ook gebruik van hun kennis. Als je als dokter naar Nederland komt, en je mag helemaal niks doen hier, waar zijn we dan als land mee bezig?"

"De mensen die echt opgenomen moeten worden moeten zeker geholpen worden. Maar Nederland is te klein om iedereen op te vangen. Het is voor hun eigen bestwil." Zijn ze het dan ook eens met andere partijen die de imigratie willen beperken, zoals de PVV? "Tja, Wilders, wat moet ik daar van zeggen? Elke partij heeft punten waar je iets mee kan. Maar de manier waarop hij het brengt is echt not done."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.