Waar gaat het heen met Ieder1? Ze houden lippen stijf op elkaar maar medewerker klapt uit de school

Waar gaat het heen met Ieder1? Ze houden lippen stijf op elkaar maar medewerker klapt uit de school

Huurders stonden in de kou vrijdag, toen woonbedrijf Ieder1 besloot om ze niet binnen te laten. Of ze daar spijt van hebben? "We willen niet reageren", is hetgeen wat woordvoerder Nicol Krikke onder de sneltoets van in mailprogramma heeft staan.

Nou ja, ze wil er dan nog wel aan toevoegen dat ze contact hebben met de huurders. Echter blijkt dat bij lang niet alle huurders het geval te zijn. Een medewerker van het omstreden woonbedrijf reageerde uit zichzelf op onze berichtgeving van vrijdag. Hij wil, anoniem door angst voor sancties, wel het één en ander vertellen over de werkwijze van Ieder1. Ook daar wil de woordvoerder overigens niet op reageren.

"Ons wordt vertelt dat we niet teveel in contact moeten treden met huurders", legt de medewerker uit. "Dit omdat ze confrontaties willen voorkomen. Oftewel: het is algemeen bekend dat het allemaal niet zo soepel gaat hier. En we moeten vooral voorkomen dat huurders daarover beginnen te zeuren."

'Dit is typisch'

De medewerker was vrijdag, toen de groep huurders voor de deur van het Ieder1-pand in Zutphen stond, niet aanwezig. "Maar ik hoorde wel dat er iets gaande was. Dit is typisch voor de werkwijze hier. Gewoon de deur dicht houden en doen alsof er niks aan de hand is. Letterlijk en figuurlijk."

De lokale SP-fractie was mee met de huurders die hun 'gebrekenbrieven' wilde overhandigen. Dat het woonbedrijf Ieder1 in contact staat met de huurders gelooft fractievoorzitter Nils Müller niet. "Daar hebben we niks van gemerkt. Ze lieten ons voor een dichte deur in de kou laten staan, letterlijk."

'Ze moeten luisteren'

De partij probeert al lange tijd aan het woonbedrijf duidelijk te maken dat hun werkwijze niet oké is. "Wij gaan door met het organiseren van huurders in Zutphen om er voor te zorgen dat verhuurders wél naar hun huurders gaan luisteren. De gebreken die het gevolg zijn van de mislukte renovaties moeten worden verholpen."

Vrijdag stonden huurders voor een dichte deur...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.