Dit staat in de eerste editie van de krant LokaalLochem

Dit staat in de eerste editie van de krant LokaalLochem

De eerste editie van LokaalLochem verschijnt deze week op de deurmatten! In de krant wordt naar verschillende podcasts en video's doorverwezen. We hebben ze allemaal op een rij gezet voor je. 

Een nieuwe krant op je deurmat

Je hebt zojuist een nieuwe krant op je deurmat gevonden. LokaalLochem zal elke maand verschijnen met bijzondere verhalen uit de regio. De krant is een initiatief van LokaalGelderland en Fulltime Media. LokaalGelderland brengt al vijf jaar lang het dagelijkse nieuws uit de gemeenten Brummen, Lochem en Zutphen.

Harm Seubring ging de straat op. Lees verder onder de video...

Lochemse Matthijs Wissink doet het goed in het paradarten

Darten is een sport waar je niet zoveel over hoort. Het is meer dan een paar pijltjes gooien in de kroeg. Sterker nog, bij de Lochemse paradarter Matthijs Wissink gaat er tijdens een toernooi géén druppel in. “Ik wil helder blijven en goed zijn in het spel”, legt hij uit. Het is een serieuze sport waar je elke dag hard voor moet trainen. Paradarts is er speciaal voor mensen met een handicap. Wissink doet er alles aan om in de top te komen.

Jesse Sprikkelman sprak met Wissink. Lees verder onder de podcast...

Brandweerman Ramon Hesselink uit Almen staat voor hete vuren

Het is voor velen is het een jongensdroom: brandweerman worden. Met gillende sirenes in de brandweerauto naar een brand rijden om het vuur te blussen. In de werkelijkheid komt er veel meer bij kijken, en is het vaak geen fulltimebaan. In de Achterhoek zijn de meeste brandweerposten vrijwillig. De brandweermannen en -vrouwen doen het naast hun gewone baan. Zo ook de agrarische ondernemer Ramon Hesselink (37). Hij is vrijwillig brandweerman bij de post Almen.

Jelle Seubring sprak met Hesselink. Lees verder onder de podcast...

Op fietsvakantie? Bij Michiel ben je aan het goede adres

Het klinkt typisch Nederlands: een fietsvakantie. Met een kleine bepakking op de fiets de wereld verkennen is nog steeds erg populair. Michiel van den Brink weet er alles van. Hij is in Gorssel een speciale fietsenwinkel begonnen. “Ik richt mij vooral op reizigers”, legt Van De Brink uit. “Men maakt fietsvakanties door heel Europa en zelfs daarbuiten.”

Ron Selles sprak met Van den Brink Lees verder onder de podcast... 

Achterhoekse 3-MMC verkoper: 'Een meisje van 14 wilde het bij mij kopen'

De designerdrug 3-MMC is vooral in het oosten van het land erg populair. Jongeren gebruiken het veel en het is makkelijk te krijgen, omdat het gewoon legaal is. De Achterhoekse Lars verkoopt kilo's per maand van het spul. En het is ook nog eens opvallend makkelijk te bestellen. 

Jesse Sprikkelman dook in de wereld van 3-MMC. Lees verder onder de video...

'Mantelzorgers zijn overbelast tijdens pandemie'

Maandelijks organiseert de afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland een speciaal Alzheimercafé en thema-avonden in de gemeente Lochem. Maar door de strenge coronamaatregelen kan dit niet doorgaan. Mantelzorgers die voor iemand met dementie zorgen krijgen aardig wat klappen te voortduren. "Vooral tijdens de eerste lockdown heeft het een flinke impact gehad", zegt Truus Grijzen van het Alzheimercafé in Lochem. "Mensen die nog thuis wonen konden niet naar een dagopvang. Dit zorgt voor overbelasting van de mantelzorgers. Dat is heel zwaar geweest voor ze.”

Ron Selles sprak met Giezen. Lees verder onder de podcast...

Inventief tijdens corona: ‘de caravanwinkel moest dicht, dus dan maar de boel verbouwen’

Voor iedereen is de coronacrisis een gekke situatie. Ook voor de caravan-, kamppeer en wandelwinkel Holiday Sport in Lochem. Maar in plaats van stil te gaan zitten, hebben ze van de nood een deugd gemaakt. Berry Holtslag vertelt erover.

Ron Selles sprak met Holtslag. Lees verder onder de podcast...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.