Verkiezingsposters Rutte beklad met hitlersnor: 'Dit is walgelijk'

Verkiezingsposters Rutte beklad met hitlersnor: 'Dit is walgelijk'

In Zutphen is een verkiezingsposter van de VVD, waar demissionair premier Mark Rutte opstaat, beklad met een hitlersnor. De lokale VVD'er Jorn Lok spreekt er schande van.

In de buurt van het Zutphense ziekenhuis en iets buiten het centrum heeft iemand de posters beklad. Eerder gebeurde soortgelijke vernielingen ook al in andere gemeenten in ons land. "Ik vind deze actie echt walgelijk", zegt Jorn Lok die in Zutphen actief is binnen de lokale VVD.

"Je kan het met politici oneens zijn en je mag kritiek hebben op de VVD en op Rutte, dat is ieders goed recht en ook gezond in een democratie. Maar een politicus vergelijken met een man als Hitler gaat echt te ver. We maken het mee dat posters eraf worden gehaald of worden beschadigd. Maar dit heb ik hier nog niet eerder gezien", let hij uit.

'Ik dacht dat het hier niet zou gebeuren'

Het lokale campagneteam lost het op door er een nieuwe poster overheen te plakken. Lok las ook de nieuwsberichten over zulke vernielingen in andere gemeenten. "Ik had gehoopt dat mensen hier niet zoiets walgelijks zouden uithalen, maar helaas is het toch gebeurd. Ik vind dit echt niet kunnen. Ik snap ook niet dat mensen dit kennelijk lollig of terecht vinden."

 | Harm Seubring / LGLD

Dit en meer nieuws hoor je in de nieuwsupdate...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.