Dit is de corona-routekaart van Zutphen, als de overheid het toelaat

Dit is de corona-routekaart van Zutphen, als de overheid het toelaat

De gemeente Zutphen heeft een eigen routekaart opgesteld voor het coronabeleid. Het gaat om aanvullende lokale maatregelen, die toegepast gaan worden om het virus hier onder controle te houden. Het landelijke beleid blijft hoofdzaak, de lokale maatregelen worden daarop afgestemd.

Er wordt net zoals bij de Rijksoverheid gewerkt met fases. Momenteel zit de gemeente, net als de rest van Nederland, in fase vier: 'zeer ernstig'. Dat betekent een volledige lockdown en momenteel een avondklok. In de gemeente Zutphen betekent dit dat er toezicht en handhaving wordt ingezet, en dat vergunninghouders mogen parkeren op betaalde parkeerplaatsen.

Versoepelingen

Zodra we naar fase drie (ernstig) gaan, worden de lokale maatregelen anders. De wekelijkse warenmarkt kan doorgaan zoals normaal en de laad- en lostijden worden verruimd. Verder kunnen er extra toezichthouders worden ingezet bij drukte.

Pas bij fase twee (zorgelijk) is er meer mogelijk. Winkels mogen dan weer open, maar de horeca nog niet. Omdat de winkels weer open kunnen, wordt er extra gecommuniceerd naar bezoekers en wordt bij drukte de Lange Hofstraat afgesloten. Vanwege de afstandsregel worden foutgeparkeerde fietsen sneller weggehaald.

Horeca open

Pas als de Rijksoverheid besluit af te schalen naar fase één (waakzaam), zoals in de zomer van vorig jaar, kunnen we weer wat meer. De horeca mag dan open, waardoor de gemeente zelf wel aanvullende maatregelen neemt. De terrassen mogen ook dit jaar groter worden gemaakt om de afstand te kunnen bewaren. Daarvoor wordt de wekelijkse warenmarkt verspreid.

De Lange Hofstraat opnieuw afgesloten en als het te druk wordt, is de Frankensteeg nog maar éénrichtingsverkeer. Als het druk is in de stad worden er extra fietsparkeerplekken gerealiseerd. Als evenementen weer zijn toegestaan, mag dit nog niet in de binnenstad. De gemeente stuurt dan op evenementen buiten het centrum. De gemeente verstrekt dit jaar geen subsidies hiervoor.

Bekijk de routekaart (klik hier voor volledige grote)...

 | Gemeente Zutphen

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.